Update watersnoodramp 18 juli

18-07-2021

De Federatie Dierenambulances Nederland (FDN) vraagt dierenambulanceorganisaties in Nederland zich te houden aan de oproep van de Veiligheidsregio Limburg om niet naar het rampgebied te komen om daar ongecoรถrdineerd dieren te gaan helpen. De FDN (de brancheorganisatie voor dierenambulances in Nederland) benadrukt, dat de Veiligheidsregio de toegang verboden heeft vanwege de zeer gevaarlijke situatie.

De FDN heeft een lijst met organisaties die hulp hebben aangeboden en die voldoen aan de kwaliteitseisen van de DiVR. De DiVR is een project dat samen met de Veiligheidsregioโ€™s in bepaalde delen van het land al is opgezet en waarbij de dierenambulances een primaire rol hebben in het helpen van dieren tijdens rampen. In de regio Limburg is dit nog niet het geval en daarom doet de FDN een oproep om vooral niet zelf het gebied in te gaan.

De FDN roept dierenambulanceorganisaties op om zich te melden via info@fdn.nl om aan te geven wat ze klaar hebben staan aan (vang)middelen, boten, reddingsvesten, ambulances, trailers en opgeleid personeel. Zodra het gebied wordt vrijgegeven zal er, in overleg met de Veiligheidsregio, worden gekeken hoe er een gecoรถrdineerde actie kan worden opgezet om de dieren te helpen. De FDN staat in hoogste paraatheid en in nauw contact met de Veiligheidsregio. Zodra er opgeschaald kan gaan worden, krijgen de aangemelde dierenambulanceorganisaties meteen bericht via de FDN.